TELEFON NON-STOP
0744.168.567

Cum alegeti bona

1
Personal, prin telefon, mail sau formular de inscriere, ne spuneti care este profilul bonei si cerintele vis-a-vis de aceasta, ne dati cateva informatii despre copil si personalitatea sa, despre locatie si salariul oferit.
2
Dupa ce alegem candidatele care se pliaza cel mai bine pe profilul cerut, telefonic stabilim de comun acord cu dvs.data interviului, care se poate organiza la sediul agentiei sau la dvs. acasa, inclusiv in weekend.
3
Vi se prezinta dosarele complete ale candidatelor si urmeaza discutia libera cu fiecare dintre ele, pentru a le cunoaste si a va putea hotari asupra celei mai calificate si mai compatibile bone dintre cele propuse de agentie.

Selectia bonei

Bona trebuie sa fie o persoana care intr-adevar iubeste copiii si este mereu cu zambetul pe buze, asa ca nu ezita sa iti faci o lista cu intrebari care te vor ajuta sa iti formezi o parere despre cine este si cum este aceasta. Nu ti-ai dori ca persoana angajata sa experimenteze pentru prima data meseria de bona pe copilul tau sau sa nu aiba rabdarea si tactul necesar educarii unui copil. Ai nevoie de o persoana echilibrata din punct de vedere emotional, care sa nu faca abuz de autoritate si sa nu incerce sa te substituie.

Testul cel mare il constituie insa intalnirea cu copilul. Observa cu atentie reactiile acestuia, atat la primul contact, cat si pe termen lung. Daca copilul devine retras in prezenta bonei, se fereste sau evita sa o vada, acesta este in mod sigur un semnal de alarma; daca acesta doreste sa o revada, se ataseaza de bona si este vesel in preajma ei, atunci inseamna ca ai facut o alegere potrivita.

Incearca sa fii prezenta la primele intalniri ale bonei cu copilul tau si sa comunici in permanenta cu micutul tau. Invata-l sa iti spuna deschis orice problema sau nemultumire.

Indiferent de optiune, in momentul in care angajezi o bona, trebuie sa fii constienta ca iti lasi copilul in mainile unei persoane straine, de aceea este necesar sa iti iei metode de precautie si sa te asiguri ca bona aleasa prezinta incredere, dragoste pentru copil si rabdare fata de nevoile acestuia.

Autor: Dana Spataru

Solicita bona

Despre bone

Atributii

ingrijirea si supravegherea copilului; 

organizarea programului specific fiecarei varste;

pregatirea meselor si hranirea copilului;

pastrarea curateniei in camera copilului si in locurile de joaca si de masa

spalarea si calcatul hainutelor;

asistarea si ajutarea la teme;

meditatii, programe artistice, plimbari,

alte activitati stabilite de comun acord cu parintii.

Program si salarizare

Programul unei bone poate fi part-time, full-time, intern, de noapte, de weekend, ocazional, de vacanta, etc., iar in functie de acest program, cat si de indatoririle bonei, de nivelul de pregatire, de numarul de copii si de alte criterii, aceasta va fi adecvat remunerata.

Negocierea salariului se face direct intre bona si familie, la sediul agentiei

In timpul interviului de angajare se poate discuta si despre alte eventuale beneficii oferite - prime, bonusuri, etc., beneficii care fac mai atractiva oferta de angajare.

Bona Bonny Blu

Bonele recomandate de Bonny Blu sunt persoane calde, vesele si optimiste, cu experienta in ingrijirea copiilor, persoane educate, multe dintre ele cu studii superioare, sanatoase, curate si ingrijite, nefumatoare.

Sunt persoane de incredere si responsabile, in grija carora va puteti lasa copiii fara teama ca nu vor fi bine ingrijiti.

Mai presus de toate, bonele si guvernantele noastre si-au facut din aceasta meserie o vocatie, o fac cu placere si pricepere, implicandu-se afectiv in relatia cu copilul si familia.

Solicita bona

Pentru a solicita o bona sau o guvernanta ne puteti contacta la numarul de telefon 0744.168.567, pus la dispozitia dvs. 24/24, sau on-line, prin completarea formularului de cerere de pe site sau a formularului din pagina de contact, astfel incat noi sa aflam toate informatiile necesare despre copil, familie, locatie, profilul si pregatirea bonei, indatoririle acesteia, tipul de program preferat, remuneratia si alte date utile, astfel incat noi sa putem selecta in faza initiala cele mai potrivite bone pe care vi le vom prezenta la interviu.

solicita bona
Bona potrivita pentru copilul tau

In alegerea bonei va trebui sa ai in vedere mai multi factori, insa cel mai important dintre acestia este chiar copilul tau. Nu ii neglija opinia, ci incearca sa imbini utilul cu placutul pentru a-l face sa se simta confortabil alaturi de noul personaj din viata sa.

Timpul in care cel mic este singur si are nevoie de ingrijire reprezinta aspectul primordial, deoarece atrage dupa sine o serie de activitati obligatorii de care copilul nu se poate desprinde. Mersul la gradinita, plimbarea in parc, alimentatia sau pur si simplu supravegherea in casa pentru cateva ore.
De asemenea va trebui sa remarci eventualele nopti in care poti avea nevoie de ajutorul bone ipentru a stabili daca aceasta este dispusa sa lucreze noaptea, sau daca are calitatile necesare.

Pregatirea profesionala a unei bone este de asemenea un factor de care depinde alegerea persoanei careia iti vei incredinta prichindelul. Daca este vorba de un bebelus, atunci trebuie sa verifici referintele si pregatirea pentru a sti cu certitudine daca face fata sau nu cerintelor cresterii unui copil nou nascut.
Cursurile de prim ajutor sunt de asemenea foarte importante, in special in cazul familiilor cu mai multi copii. Atentia bonei nu poate preveni intotdeauna accidentele, motiv pentru care aceasta nu trebuie sa stea pe ganduri in acordarea primului ajutor in caz de nevoie.

Experienta profesionala are o pondere mare in angajarea dadacei. Desi nu ai in plan sa angajezi o bona fara experienta, este posibil ca aceasta sa se straduiasca mai mult pentru a aduna referinte si pentru a acumula experienta pozitiva. Cu siguranta inainte de a o angaja veti purta lungi discutii pentru a determina competentele si posibilitatile de care candidata dispune.
Verificand referintele poti afla rezultatele anterioare, motivul plecarii din familia respectiva si eventualele sale defecte. Este foarte important sa incerci sa afli ce tip de copil a avut anterior in grija, care erau posibilitatile materiale ale familiei, ce atributii avea ca si bona si cat timp petrecea pe zi cu cel mic. Acestea sunt cateva aspecte de care poate depinde un eventual esec sau o reusita.

Varsta dadacei este foarte importanta deoarece aceasta poate insuma o serie de calitati cu care copilul se identifica. Un copil va prefera intotdeauna o persoana tanara si vesela. Doar tu poti decide ce este mai indicat si mai sanatos pentru prichindelul tau. O bona tanara se adapteaza mult mai usor cu situatiile noi sau neprevazute, este mai activa si mai rapida in miscari, detine o rezistenta ridicata la stres si oboseala si poate deveni un adevarat prieten pentru cel mic.
Pe de alta parte, o persoana cu ani de experienta in cv, cu referinte si rezultate relevante, este potrivita in cazul in care copilul tau are nevoie de ajutor in privinta invataturii. Totodata o bona cu experienta poate gati pentru cel mic, asigurandu-i astfel o alimentatie sanatoasa si controlata.

Cand vine vorba de resurse ne gandim la timp si la resurse materiale. Daca bona mai are alt job, sau are cateva ore din zi ocupate, atunci este posibil sa nu fie la dispozitia ta in situatii de urgenta. Daca locuieste la o distanta mare, atunci va ajunge greu in situatiile neprevazute. Masina personala este un factor foarte important, deoarece mareste doza de incredere si promptitudine.

Autor: Aura Oprisan